Driejarige Jayce Schwarze naar Nelli Cooman Mile

Het aantal deelnemers aan de derde editie van de Nelli Cooman Mile is de grens van twintig kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar gepasseerd. Het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de voormalig wereldkampioene op de 60 meter sprint indoor staat voor zondag 14 juni op de kalender van de stichting met ANBI-status.
 
De Nelli Cooman Mile wordt gehouden op de atletiekbaan van PAC in Rotterdam en is de leukste atletiekdag van ons land. Voor alle kinderen, dus met en zonder lidmaatschap van een atletiekclub. En met en zonder beperking. Om die reden is de Nelli Cooman Mile ook geen pure hardloopwedstrijd, maar een atletiekdag met zes onderdelen, waarop iedereen kan meedoen. Zelfs kinderen in een rolstoel of op een loopfiets.
 
Zo kunnen deelnemers hun persoonlijke doelen bereiken of ervaren hoe leuk de sport van Nelli Cooman is. De dag wordt in de filosofie van Rotterdamse Sporticonen afgesloten met een medaille en diploma als herinnering aan de deelname. Overigens lijkt het evenement een nieuw record te gaan vestigen. Jennifer Schwarze schreef haar drie kinderen in voor de Nelli Cooman Mile.
 
Dat is bij Rotterdamse Sporticonen wel vaker gebeurd. Maar de jongste van de drie Schwarze kinderen: Jayla (8), Joella (9) en Jayce is pas drie jaar oud. Nogmaals een bewijs dat de evenementen van Rotterdamse Sporticonen voor iedereen kunnen zijn als plezier de rode draad is. Gratis aanmelden kan via de website www.nellicoomanmile.nl