Vrouw en Sportprijs voor Erna Truijens

Erna Truijens heeft op het nieuwe complex van Sportclub Feyenoord de landelijke Vrouw en Sportprijs toegekend gekregen. Het bestuurslid maatschappelijke zaken van Hockeyclub Rotterdam ontving de beker uit handen van Tweede Kamerlid Antje Diertens, die de Rotterdamse prees voor haar sociale bewogenheid en inzet om meer vrouwen in de sport actief te krijgen. En met name in het bestuur van verenigingen.

De Vrouw en Sportprijs is een initiatief van D’66 politica Diertens. Bij de uitreiking was ook de voorzitter van de Europese HockeyFederatie Marijke Fleuren aanwezig. In haar speech prees ze Truijens als een rolemodel voor vrouwen in de sport of die twijfelen om de sportwereld binnen te stappen.

Truijens is voor Rotterdamse Sporticonen, net als HC Feijenoord-bestuurslid Paul Veldhuijzen, onderdeel van de basis onder het clinicplan van de stichting met ANBI-status. In de aanloop naar de Fatima Moreira de Melo Cup worden voor Rotterdamse Sporticonen bij HC Rotterdam en HC Feijenoord clinics voor basisscholen verzorgd om kansarme kinderen kennis te laten maken met hockey.

Bij HC Rotterdam is Truijens de drijvende kracht achter deze samenwerking die bedoeld is om de drempel naar een lidmaatschap voor deze groep mede door steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur verder te verlagen. Het traject wordt afgesloten door deelname met het schoolteam aan de Fatima Moreira de Melo Cup.

Het levende eerbetoon aan de beste Rotterdamse hockeyster ooit staat voor zondag 6 september op de kalender.