Driejarige Maud Breggeman al in training

Drie jaar oud en al in voorbereiding op de vierde Deborah Gravenstijn Classic. Maud Breggeman wordt in november vier, maar de judoka van Judovereniging IJsselmeer kan niet wachten tot zaterdag 1 februari 2020 om met minstens 500 andere meisjes haar debuut te gaan maken op het leukste, gratis en meest roze meisjes judofeest van ons land.

De Deborah Gravenstijn Classic groeide in drie jaar tijd van 200 via 270 naar 500 meisjes en werd zo het grootste meisjes judo-evenement van ons land. Een levend eerbetoon aan de winnares van Olympisch brons in Athene 2004 en zilver in Beijing 2008, waar plezier en sport centraal staan. Er wordt gejudood in poules, waardoor alle deelnemers ruim op de mat komen.

Alle meisjes ontvangen een roze judoband en worden ingedeeld op basis van leeftijd en gewicht. Na of voor het wedstrijdgedeelte is er een clinic onder leiding van Deborah Gravenstijn. De warming-up wordt verzorgd door de studenten van Albeda en na afloop is er voor alle deelnemers een medaille en natuurlijk tussendoor een roze suikerspin.

Het internationale tintje van het tweede evenement van Rotterdamse Sporticonen in 2020 wordt nog groter door niet alleen deelname van Belgische en Engelse, maar nu ook Schotse meisjes. Gratis aanmelden via www.deborahgravenstijnclassic.nl