Vierde FMdM Cup 6 september 2020

Rotterdamse Sporticonen heeft in overleg met Hockeyclub Rotterdam de datum voor de vierde editie van de Fatima Moreira de Melo Cup bepaald op zondag 6 september 2020. Doelstelling van het evenement met de naam van de voormalige speelster van de Rotterdamse club op het complex aan de Hazelaarweg is uitgroeien tot het grootste toernooi van ons land voor eerste en tweedejaars E-jeugd.
 
Vanwege die combinatie wordt er zes tegen zes gespeeld en zal er in 2020 wederom een speciale poule zijn voor school- en wijkteams zijn. Dat betekent dat de basisscholen uit het Sociaal Pact en de kinderen van Thuis Op Straat de kans krijgen om via de Fatima Moreira de Melo Cup kennis te maken met hockey en zo mogelijk door te stromen naar een club in de buurt van hun school of huis.
 
Rotterdamse Sporticonen zal het hockeyevenement opnemen in het programma van aanpak in 2020 om kansarme kinderen onder acht jaar vier gratis trainingen onder schooltijd aan te bieden bij HC Rotterdam en HC Feijenoord. Omdat er volgend jaar een uitbreiding van het aantal scholen volgt, zal er ook mogelijk ook een extra hockeyclub worden verzocht onderdeel te worden van het Sociaal Pact.
 
Dit met als doel om ook daar trainingen voor basisscholen met kansarme kinderen te kunnen verzorgen. De vierde Fatima Moreira de Melo Cup op 6 september is een dag na de vierde Jan Boskamp Cup op 5 september. Rotterdamse Sporticonen heeft reeds toezeggingen voor deelname van HC Evergreen uit Maassluis, Tempo’34, HC Feijenoord en thuisclub HC Rotterdam.