Euro Stars debuteert op Eenhoorn Classic

Het deelnemersveld van de derde Robert Eenhoorn Classic is uitgebreid met de beeballers van Euro Stars. De Capelse vereniging ontbrak in de eerste twee edities, omdat het geen jeugd in de jongste leeftijdscategorie (tot en met acht jaar) op de ledenlijst had staan. Maar de Stars stralen nu weer met twee jeugdteams op de honkbalvelden in de regio Rijnmond.

De Robert Eenhoorn Classic is op zondag 21 juni in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam een levend eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de eerste Rotterdammer in de Major League. Eenhoorn werd als korte stop van het Davidson College gedraft door de New York Yankees. Na zijn actieve loopbaan in Amerika vervulde de ex-speler van Neptunus bijna alle denkbare functies in de vaderlandse honkbalwereld.

Eenhoorn was coach van Neptunus, bondscoach en technisch directeur van de KNBSB voordat hij in Alkmaar directeur werd van AZ. Aan de tweede editie deden dertig Beebalteams mee, waaronder het Belgische WBA Foxes. Het grootste Beeball-toernooi van ons land werd in 2018 gewonnen door HCAW uit Bussum en in 2019 door Birds uit Zoetermeer.

Aan de derde editie op zondag 21 juli zullen na een clinictraject naar schatting ook tien school- en Thuis Op Straatteams deelnemen. Het toernooi is op 21 juni live te volgen via een stream van SoftbaldinoTV.