Zilveren Tuinfort op Paralympische koers

Powerlifter Malaica Tuinfort is een stap dichter bij plaatsing voor de Paralympische Spelen van Tokio gekomen. De powerlifter uit Hoogvliet veroverde tijdens de wereldbekerwedstrijd in Manchester een zilver plak met een totaal van 118 kilo.
 
Dat gewicht was overigens op eerbiedwaardige afstand van winnares Perla Barcenas. De Mexicaanse maakte in Engeland indruk door maar liefst 142 kilo op de bank te drukken. De laatste kwalificatiewedstrijd van Tuinfort voor de Paralympische Spelen is over twee maanden in Dubai. Daarna wordt de definitieve worldranking opgesteld. De Hoogvlietse moet dan in de top zes van de wereld staan en 131 kilo hebben gedrukt.
 
Na Manchester staat Tuinfort al in de top zes, dus de missie voor Dubai wordt om dertien kilo meer omhoog te brengen dan in Manchester. In Rio de Janeiro won de powerlifter vier jaar geleden op de Paralympische Spelen al een bronzen medaille. In de klasse tot 86 kilo eindigde ze achter de Nigeriaanse Orji en de Poolse Zieba.
 
Op die basis van die prestatie maakte het bestuur van Rotterdamse Sporticonen haar in 2017 ambassadeur van de Alliantie voor kinderen met een beperking. De Hoogvlietse studente, momenteel stagiaire bij accountantskantoor BDO, is een voorbeeld voor kinderen met een beperking om hun sportieve dromen na te blijven jagen.