Evenementen trekken broertjes en zusjes

De evenementen van Rotterdamse Sporticonen blijken de ideale dagen te zijn om een sport samen met een familielid te beoefen. Samen met een broertje of zusje. Of soms met beiden. De stichting met ANBI-status stelt niveau niet als voorwaarde, maar neemt plezier als basis voor haar evenementen. Kinderen uit een gezin kunnen de dag daardoor samen kunnen beleven.

De Nelli Cooman Mile had maar liefst vijf tweelingen aan de start op de atletiekbaan van PAC. De Deborah Gravenstijn Classic brengt diverse zusjes op de mat en de Leontien van Moorsel Ride had diverse broertjes en zusjes aan de start in Ahoy. Een ander voorbeeld is de Joost Luiten Classic. Ook het leven eerbetoon aan de beste golfer van ons land is een ideaal podium voor kinderen uit een gezin om het evenement samen te beleven.

De derde Joost Luiten Classic staat voor zaterdag 19 oktober op de kalender en wordt wederom bij golfcentrum Seve in Rotterdam. Het golfevenement is ook toegankelijk voor kinderen zonder ervaring met de sport, waarin Joost Luiten uitgroeide tot het icoon. Jongens en meisjes van vier tot en met twaalf jaar die kennis willen maken met de golfsport krijgen een clinic.

Spelers en speelsters met baanpermissie en een handicap mogen 19 oktober bij golfcentrum Seve de baan in om negen holes te spelen.