Wout van Driel genomineerd

Het slechte nieuws is dat Jeffrey de Vogel van Albeda niet bij de drie genomineerden zit voor de titel Rotterdamse Mbo-leraar van het jaar. Het goede nieuws is echter dat Mytylschool De Brug-leraar Wout van Driel bij de laatste drie zit voor de titel van speciaal onderwijs leraar van het jaar.

Van Driel kreeg op de website 010onderwijs.nl zo veel stemmen dat hij kans maakt op de titel van leraar van het jaar. Concurrentie heeft de oud-doelman van Sparta van Patrica Voets en Elisa den Boer. Vrijdag 4 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. Rotterdamse Sporticonen werkt voor haar evenementen nauw samen met Mytylschool De Brug. Twee daarvan, de Jolanda Paardekam Classic en Dirk Kuyt Cup, zijn zelf exclusief voor kinderen met een beperking, waardoor Rotterdamse Sporticonen veel kinderen van Wout van Driel actief plezier ziet beleven.

Van Driel werkt op Mytylschool De Brug en helpt kinderen richting werk. Sport is voor hem en de kinderen enorm belangrijk. “Voor ieder kind, hoe moeilijk ze het ook hebben, is een goede sport te vinden. 85 procent van mijn kinderen sport na schooltijd en dat wil ik naar honderd procent brengen. Als je ziet hoe trots een kind is dat kan meedoen is. En dan de emotie van de ouders die altijd zo beschermend zijn. Prachtig.”