Expert-panellid Sonja Lagendijk (70) overleden

Rotterdamse Sporticonen heeft met verdriet kennis genomen van het overlijden deze ochtend van Sonja Lagendijk. Het lid van het Expert-panel werd zeventig jaar. De geboren en getogen Rotterdamse was al lange tijd ziek met sloeg zich met opgestroopte mouwen door haar tegenslagen heen en bleef vooral doen en van genieten zoals ze gewend was.
 
Lagendijk stond aan de basis van de topsportopleiding van Thorbecke Voortgezet Onderwijs. Ze geroeide uit tot het gezicht van de topsportafdeling en werd de moeder van talloze talenten. Zij die de absolute top haalden, zoals Robin van Persie, Inge de Bruin en Giorginio Wijnaldum. Maar zeker ook de leerlingen die buiten de schijnwerpers bleven, maar wel met een diploma de schooldeuren achter zich dicht trokken.
 
Na haar vertrek bij Thorbecke Voortgezet Onderwijs besloot Langedijk zich op haar manier in te zetten voor Rotterdamse Sporticonen. Daardoor stond ze mede aan de basis van het clinictraject en nieuwe evenementen. Haar enthousiasme en gedrevenheid waren ondanks haar ziekte altijd de basis om iets voor kinderen te betekenen.
 
Veel van die kinderen werden een beetje haar eigen kinderen. Naast haar beide eigen zonen en kleinzonen die ze na het overlijden van haar echtgenoot de vier belangrijkste mannen in haar leven noemde. Lagendijk genoot van sport en neemt herinneringen aan het bezoek aan de Olympische Spelen van Londen in 2012 en het bezoek aan Liverpool in 2020 mee als dierbare herinnering. Haar nummer 70 krijgt voor altijd een ereplaats bij Rotterdamse Sporticonen.