Ook basisschool De Esch lid van Social Pact

Rotterdamse Sporticonen voegt basisschool De Esch als veertiende onderwijstelling in Rotterdam toe tot haar Social Pact. Doelstelling van de stichting met ANBI-status is om kansarme kinderen op deze scholen kansrijk te maken door ze een programma van gratis clinics en negentien evenementen met de naam van Rotterdamse iconen aan te bieden.
 
Het beoefenen van sport moet daardoor voor deze leerlingen net zo vanzelfsprekend worden als voor kinderen, waarvoor de financiële situatie thuis geen drempel vormt voor het lidmaatschap van een vereniging. De Maasstad is voor kinderen de armste stad van ons land. Veertig procent leeft er op of onder de armoedegrens. Rotterdamse Sporticonen helpt deze doelgroep met haar Social Pact in samenwerking met het JeugdFonds Sport en Cultuur.
 
Dat vergoedt de contributie voor kansarme kinderen bij een sportclub. Tot grote vreugde van gymnastiekdocent van De Esch, Martine de Ronde, die op het Toepad met twee klassen vandaag begint met hockeyclinics bij Leopnidas en voetbal bij NOCKralingen. De clinics van De Esch gaan samen met het debuut van de Koningin Wilhelminaschool op de velden.
 
Ook gymnastiekdocent Rob de Vlaming van de school uit Crooswijk brengt twee klassen naar het Toepad in Kralingen om ook kennis te maken met hockey en voetbal. Zowel De Esch als de Koningin Wilhelminaschool sluit het clinictraject af met deelname van een schoolteam aan de Jan Boskamp en Fatima Moreira de Melo Cup op 5 en 6 september.