Fatima Moreira de Melo Cup verplaatst naar 24 oktober

Rotterdamse Sporticonen heeft in nauw overleg met onder andere het bestuur van HC Rotterdam besloten om de vierde editie van de Fatima Moreira de Melo Cup te verplaatsen van zondag 6 september naar zaterdag 24 oktober. Reden voor het besluit zijn de laatste ontwikkeling rondom het Corona-virus, waardoor hockeybond KNHB clubs de regel oplegde dat er op wedstrijddagen maximaal 250 personen op hun complex aanwezig mogen zijn.
Op de deelnemerslijst van het vierde levende eerbetoon aan de Rotterdamse 243-voudig international staan inmiddels bijna zestig hockey-, school en wijkteams. Dat komt neer op alleen 440 kinderen in de leeftijd van acht en negen jaar. Compleet met alle coaches en begeleiders opgeteld bij andere wedstrijden op 6 september in het hockeystadion aan de Hazelaarweg in Rotterdam zou de veiligheid te veel in het geding komen.
HC Rotterdam en Rotterdamse Sporticonen wilden daar op geen enkele manier aan tornen. Tegelijkertijd leefde het idee dat het toernooi dat het grootste E-jeugdtoernooi van ons land, in omvang bijna is verdubbeld ten opzichte van 2019, niet definitief moest worden geschrapt. Dat zou een teleurstelling betekenen voor clubs en kinderen. Daarom werd gekozen voor verplaatsen.
HC Rotterdam heeft er alles aan gedaan om in de kalender een alternatieve datum te vinden. Na overleg kwam men uit op zaterdag 24 oktober, het laatste weekeinde van de herfstvakantie in de regio midden. De stichting hoopt daarmee samen met HC Rotterdam tijd te winnen in de hoop dat er in oktober beter duidelijk is hoe de sportwereld verantwoord met Corona om kan gaan.
Teams die zich reeds hebben aangemeld voor het evenement enook op 24 oktober willen deelnemen hoeven zich niet opnieuw aan te melden. Voor andere verenigingen bestaat er nu de mogelijkheid om hun jongens- of meisjesteam alsnog in te schrijven via de website www.fatimamoreirademelocup.nl De voor de eerste week van september geplande clinics voor schoolteams uit het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen gaan wel gewoon door.