Strootman in kennisquiz Twee voor Twaalf

Veel serieuzer kan je niet worden genomen. Een vraag zijn in Twee voor Twaalf. Kevin Strootman was een onderwerp in de laatste aflevering van de populaire kennisquiz van VARA/BNN. Een huisarts en seksuoloog moesten met een foto en korte biografie van de middenvelder van Olympique Marseille en Oranje raden om welke speler het ging.
 
Het koppel wist te raden om welke speler het ging, maar het goede antwoord mocht uiteindelijk niet baten. Het woord ‘schapenvacht’ werd niet geraden. De beide dames uit de regio Amsterdam gingen niet door bij Astrid Joosten en moesten met de bekende pennenset afscheid nemen. De vierde editie van de Kevin Strootman Cup staat overigens voor zondag 13 september op de kalender. Op het terrein van de amateurs van Sparta in Rotterdam zullen 36 clubs om de Cup met de grote oren strijden.
 
36 onder 11 jaar teams zijn er overigens achttien minder dan in 2019, omdat op Nieuw Terbregge twee velden worden gerenoveerd. Omdat niet zeker is dat die speelklaar zouden zijn op de dag van de Kevin Strootman Cup is besloten om de inschrijving voor het toernooi bij 36 teams te sluiten. Bij die 36 zitten ook Sterren van Morgen, de voetbalschool uit Breda in het toernooi in 2019 won en daardoor als verdediger van de Kevin Strootman Cup terugkeert.
 
De Kevin Strootman Cup volgt na de Jan Boskamp Cup op zaterdag 5 september. Rotterdamse Sporticonen verplaatste gisteren in samenspraak met hockeyclub Rotterdam van zondag 6 september naar zaterdag 24 oktober.