Finlandia dertiende basisschool in Social Pact

Finlandia is de dertiende basisschool in het Social Pact van Rotterdamse Sporticonen. De onderwijsinstelling van directeur Inge Jansen en gymnastiekdocent Joel Roelveld in de wijk Delfshaven gaan hun kansarme leerlingen ook kansrijker maker door ze deel te laten nemen aan de gratis clinics en negentien evenementen van de stichting met ANBI-status.
 
Rotterdamse Sporticonen zet zich de laatste twee jaar extra in voor kinderen in de Maasstad met een sociale beperking. Rotterdam is koploper in het verkeerde rijtje. Kinderen zijn er het kansarmste in ons land. Vier op de tien van vier tot en met twaalf jaar leeft er op of onder de armoedegrens. Dat betekent dat financien vaak de keuzes in het leven van een kind bepalen. Doorgaans gewone zaken als sport of het lidmaatschap van een club zijn daardoor vaak onmogelijk.
 
Rotterdamse Sporticonen geeft die kinderen met gratis clinics en deelname aan de negentien evenementen de kans om te participeren. En zich zo gelijkwaardig te kunnen voelen aan hun klasgenoten. Met steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur kan het kind zelfs doorstromen naar het lidmaatschap van een vereniging, omdat de contributie wordt voldaan.
 
En zo worden kansarme kinderen in Rotterdam mede dankzij Rotterdamse Sporticonen ook kansrijk. Finlandia gaat later in het jaar zeker deelnemen aan de Raemon Sluiter Open en indien mogelijk al op korte termijn via een samenwerking met HC Delfshaven aan de Fatima Moreira de Melo Cup.