Gesprekken met politiek over armoede in Rotterdam

De reden waarom Rotterdamse Sporticonen en de Giovanni van Brockhorst Foundation het Social Pact in 2018 hebben opgericht wordt in het zaterdagkatern van De Volkskrant nog eens hard en duidelijk (her)bevestigd. “In arme wijken van grote steden gaan beperkte levenskansen samen met ernstig overgewicht, langduriger kwalen en ander gezondheidsleed.”
 
En zo vervolgt de krant: “En daarmee is de plaats waar onze wieg staat, hoe dramatisch het ook klinkt, toch ook een beetje een kwestie van leven of dood.” Rotterdam is voor jeugd van vier tot en met twaalf jaar de armste stad van ons land. De slechte plek om op te groeien omdat vier op de tien kinderen op of onder de armoedegrens leven. Veertig procent van de jonge Rotterdammers heeft derhalve een slechte tot niet goede levensverwachting.
 
Geen nieuwe, maar nog steeds schokkende cijfers in de wetenschap dat veel gezinnen door Corona worden getroffen en dat daardoor nog meer kinderen de dupe worden van financiële nood binnen het gezin. Rotterdamse Sporticonen blijft zich daardoor samen met de Giovanni van Bronckhorst Foundation inzetten voor deze zwakkeren in de samenleving. Niet door kinderen tijdens de zomervakantie drie weken lang vioolles te geven of een schoolkrant te laten maken.
 
Maar wel door een structureel programma van aanpak om kinderen via sport en aanvullend onderwijs een structurele steun in de rug te geven in hun ontwikkeling en daardoor toekomst. Rotterdamse Sporticonen en de Giovanni van Bronkchorst Foundation praten komende weken met de politiek over de plannen van het Social Pact voor 2021.