Speciale aandacht voor tiende editie CMMC

In onzekere tijden blijven er zaken die wel zeker zijn. 4 januari 2021 is het precies tien jaar geleden dat Coen Moulijn overleed. De kleine dribbelaar, die 487 wedstrijden in de hoofdmacht van Feyenoord speelde, werd 73 jaar. Hij kreeg een Rotterdamse staatsbegrafenis, die tienduizenden mensen op de been bracht.
 
Rotterdamse Sporticonen organiseerde in 2011 direct de eerste editie van de Coen Moulijn Memorial Cup. En nog elk jaar herdenken Feyenoord en de supporters van de Rotterdamse club Coen Moulijn op 4 januari precies om 19.08 uur met een indrukwerkkende minuut stilte bij het standbeeld voor de Kuip. Precies zoals een stad met haar iconen hoort om te gaan.
 
Om het tiende sterfjaar van de legendarische linksbuiten van Xerxes, Feyenoord en het Nederlands elftal te herdenken wil Rotterdamse Sporticonen de tiende editie van de Coen Moulijn Memorial Cup extra waarde en lading geven. Om die reden had de stichting met ANBI-status een eerste gesprek met weduwe Adrie Moulijn. Hogeschool Rotterdam-stagiair Rasid Sabljica kreeg direct een les voetbalgeschiedenis. Bijvoorbeeld dat een deel van het Feyenoord publiek bij thuiswedstrijden in de Kuip meeverhuisde als Moulijn na de rust aan de andere kant van het veld speelde.-
 
Doelstelling van Rotterdamse Sporticonen is om de jeugd in samenwerking met Feyenoord nog meer mee te geven over de prestaties, maar zeker ook clubliefde van Moulijn. Hij weigerde bijvoorbeeld een blanco cheque van Barcelona. De tiende Coen Moulijn Memorial Cup staat voor 5 juni 2021 op de kalender. Een van de opties is om het grootste -9 toernooi van land niet een maar twee dagen lang te organiseren. Een voor de hoogste -9 jeugd en een voor de lagere teams, meisjes- en schoolteams.