Grote belangstelling voor boksclinics

De belangstelling onder basisscholen uit het Social Pact van Rotterdamse Sporticonen voor de boksclinics in oktober en november van dit jaar is enorm. Al negen scholen uit de Maasstad hebben ingetekend op deelname aan de reeks van vier bokslessen bij Boxin’82 op Rotterdam Zuid en RBV Crooswijk op Rotterdam Noord.
 
De grote interesse voor de gratis clinics in de aanloop naar de Bep van Klaveren Memorial heeft ongetwijfeld te maken met de hernieuwde belangstelling voor het boksen. Maar zeker ook met het feit dat de clinics zullen worden verzorgd door Arnold Vanderlijde. De drievoudig winnaar van Olympisch brons in Seoul, Barcelona en Atlanta is ambassadeur van de Bep van Klaveren Memorial en wil graag zijn voorliefde voor zijn sport overbrengen op een nieuwe generatie Rotterdamse kinderen.
 
Vanderlijde hamert in zijn bokslessen niet op slaan, maar juist op respect, zelfbeheersing en verdedigen. De geboren Limburgers stond in zijn actieve loopbaan niet voor niets bekend als een gentleman bokser. Op Rotterdam-Zuid hebben inmiddels zes scholen zich aangemeld voor de lessen van de vriendelijke reus en op Rotterdam-Noord drie.
 
De reeks van vier lessen van Vanderlijde wordt afgesloten met deelname aan de Bep van Klaveren Memorial in de Maassilo. Het levende eerbetoon aan de enige Olympisch kampioen boksen van ons land staat voor zaterdag 21 november op de kalender. De kinderen van basisscholen worden met steun van De Vrienden van.. en Gosse Tours vervoerd naar de clinics en het evenement.