Rotterdamse Sporticonen feliciteert Deobrah Gravenstijn

Rotterdamse Sporticonen feliciteert Deborah Gravenstijn. Het icoon blaast vandaag in Dordrecht 46 kaarsjes uit op de verjaardagtaart die ze van haar dochter Tracey kreeg. De winnares van Olympisch zilver (2008) en brons (2004) behoorde tot de eerste twaalf sporters die Rotterdamse Sporticonen in 2016 de status van icoon bezorgde en daar een eigen evenement aan koppelde.
 
De eerste editie van de Deborah Gravenstijn Classic was in februari 2017 het eerste evenement van de stichting met ANBI-status en een doorslaan succes. Maar liefst 200 meisjes kwamen naar de WION-hal in Rotterdam. Viermaal zo veel als op was gerekend. In de volgende drie jaar tijd groeide het levende eerbetoon aan de ex-pupil van Jan de Rooij uit tot het grootste meisjes judo-evenement van ons land.
 
De Deborah Gravenstijn Classic groeide in de WION-hal uit haar jasje en verhuisde met steun van Sportbedrijf Rotterdam naar de Wilgenring, waar in dit jaar maar liefst 750 meisjes met een roze band van Matsuru op de mat stonden. De Deborah Gravenstijn Classic kreeg met deelnemers uit Belgie, Frankrijk, Engeland en Schotland zelfs vanaf de tweede editie een internationaal tintje.
 
Maar de Deborah Gravenstijn Classic was ook het eerste evenement waar kansarme kinderen via gratis clinics en deelname aan het evenement de kans kregen om met steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur de kans kregen on lid te worden van een vereniging. Voor de editie in 2021 staan al 75 meisjes op de lijst met deelnemers. Gratis aanmelden voor de leukste en gratis judodag van ons land op zaterdag 6 februari 2021 via www.deborahgravenstijnclassic.nl