Hagendoorn zorgt voor alternatieve trainingen

Judovereniging Hagendoorn in Rotterdam heeft een oplossing gevonden om de trainingen voor jeugd ondanks de Corona crises gewoon doorgang te laten vinden. Na weken van lock down liet de club van Linda Hagendoorn haar plan bij de gemeente Rotterdam toetsen om buiten, naast de locatie aan de Slinge, te trainen.
 
Hagendoorn, partner van Rotterdamse Sporticonen voor de Deborah Gravenstijn Classic laat de kinderen, met in acht name van alle regels die door de overheid zijn uitgevaardigd, buiten op de mat in actie komen. Dit tot grote vreugde van de jonge leden, die hun favoriete sport eindelijk weer kunnen beoefenen.
 
Hagendoorn is overigens nog op zoek naar een overkapping of partytent om de trainingen buiten bij regen ook doorgang te kunnen laten vinden. De club zou de kinderen namelijk niet naar huis willen sturen, omdat het niet droog blijft. En judo in de regen geen optie.
 
Rotterdamse Sporticonen zal in januari 2021 weer samen met Hagendoorn en Kimatia kansarme kinderen in Rotterdam de kans bieden om gratis kennis te maken op vier clinics en deelname aan de vijfde Deborah Gravenstijn Classic op zaterdag 6 februari volgend jaar. De meisjes worden op basisscholen in Rotterdam onder schooltijd opgehaald en gebracht en krijgen een judopak van Matsuru in bruikleen.
 
Dit jaar deden er vijftig meisjes mee aan de vier clinics en het levende eerbetoon aan de winnares van Olympisch zilver en brons. Zeven meisjes stroomden vervolgens met steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur door naar de twee partnerclubs. Vijf naar Kimaita en twee naar Hagendoorn.