Hogeschool Rotterdam blijft partner stichting

Rotterdamse Sporticonen wil de cirkel in het Onderwijs Alliantie weer laten draaien. Dat betekent dat er in 2021 weer meer met instelling uit het voortgezet onderwijs, MBO en HBO zal worden samengewerkt op de evenementen van de stichting met ANBI-status.
Het HBO-overleg vond plaats op de afdeling Sportmarketing en Management van Hogeschool Rotterdam. Kiki Streefkerk is vanaf de start van Rotterdamse Sporticonen betrokken bij de stichting. Inmiddels hebben tientallen studenten van haar studierichting stage gelopen op het kantoor of tijdens de tientallen evenementen die Rotterdamse Sporticonen inmiddels op haar palmares heeft staan.
Streefkerk geloofde samen met collega Remco Beek direct in de meerwaarde van Rotterdamse Sporticonen voor haar studenten. Voor de dag van het evenement, een korte stage van zes weken, een lange stage voor zes maanden of een afstudeeropdracht. Inmiddels gaan de eerste studenten die bij de stichting actief waren, afstuderen of zijn dat zelfs al.
Het eerste evenement in 2021 waar de Hogeschool automatisch bij betrokken is, is op 10 Januari de tweede Giovanni van Bronckhorst Cup. Dit omdat Hogeschool Rotterdam ook een stagiair heeft bij de partner van Rotterdamse Sporticonen in het Social Pact, de Giovanni van Bronckhorst Foundation.