HV Victoria en HC Rotterdam hofleverancier FMdMC 2020

HV Victoria en HC Rotterdam zijn op dit moment hofleverancier van de vierde editie van de Fatima Moreira de Melo Cup op zondag 6 september. Beide Rotterdamse clubs hebben op dit moment zeven jongens en meisjesteams op de deelnemerslijst van het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch goud, zilver en brons op drie verschillende Spelen.
 
Op de lijst met deelnemers staan overigens ook GMHC Goes, HV Westland, OMHC, HC Feijenoord en Tempo’34 met een of meerdere teams in de E-jeugd (6×6). Naast deze 21 clubteams prijken er op de startlijst voor de leukste hockeydag van ons land ook de namen van twee wijkteams van Thuis op Straat en twaalf schoolteams die voortkomen uit het clinictraject van Rotterdamse Sporticonen.
 
Dat zijn teams van basisscholen uit het Social Pact die in de eerste week van september op de velden van RHV Leonidas, HC Rotterdam en HC Feijenoord hun laatste training krijgen voordat ze op zondag 6 september in het hockeystadion aan de Hazelaarweg deelnemen aan de Fatima Moreira de Melo Cup.
 
Doelstelling van dit traject is om ook kansarme kinderen de kans te bieden om kennis te maken met de hockey en met steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur zelfs door te laten stromen naar een lidmaatschap van een Rotterdamse hockeyvereniging.