Icoon Stefan de Vrij in finale Europa League

Stefan de Vrij heeft zich met Inter Milan heeft zich geplaatst voor de finale van de Europa League. Na de ruime 5-0 overwinning op het Oekraïense Sjachtar Donetsk in de halve eindstrijd is vrijdag in het Duitse Düsseldorf het Spaanse Sevilla van Luuk de Jong de tegenstander in de finale.
 
Het is de eerste grote prijs die international De Vrij met de club uit Milaan kan veroveren. Het is de eerste Cup sinds negen jaar die aan goed gevulde prijzenkast van de blauw-zwarten kan worden toegevoegd. En de eerste echte prijs voor De Vrij in Milaan. Al heeft de bij Spirit en Feyenoord gevormde verdediger met de prachtige bijnaam ‘Muro’ inmiddels de titel van beste verdediger van Serie A 20202 op zak.
 
De Vrij behoorde in 2016 tot de eerste twaalf iconen bij de oprichting van Rotterdamse Sporticonen als stichting met ANBI-status. De vijfde editie van het levende eerbetoon bij Spirit in Ouderkerk aan den IJssel kon in juni van dit jaar door het Corona-virus geen doorgang vinden.
 
Het bestuur van Rotterdamse Sporticonen onderzoekt de komende weken of het evenement kan worden ingehaald en zo mogelijk ook waar.