Layan Ghafir in 2021 naar Rie Mastenbroek Memorial

Layan Ghafir heeft nog geen zwemdiploma, maar volgens haar moeder wel als de derde Rie Mastenbroek Memorial op zaterdag 6 februari 2021 wordt gehouden. Daarom belde ze special naar Rotterdamse Sporticonen of haar zevenjarige dochter volgend jaar mee mag doen aan de leukste, gratis zwemdag voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar in Zwemcentrum Rotterdam.
 
Enige voorwaarde voor deelname aan het levende eerbetoon aan de Keizerin van Berlijn 1936, met drie gouden en een zilveren medaille, is dat deelnemers over minstens een zwemdiploma beschikken. Om de veiligheid desondanks te waarborgen moeten alle deelnemers voor aanvang van de Rie Mastenbroek Memorial in het kleine bad van Zwemcentrum Rotterdam voor zwemmen. Goedgekeurd door instructeurs van Sportbedrijf Rotterdam mogen de kinderen naar het 50 meterbad, dat dit jaar werd omgedoopt tot Rie Mastenbroek wedstrijdbad.
 
De Rie Mastenbroek Memorial is geen traditionele zwemwedstrijd, maar een beleving. Op het programma staat onder meer een clinic van drie oud-Olympiërs (waaronder Josien Elzerman op de foto), die in München 1972 aan de start verschenen. De dag eindigt voor elk kind met een zwemdiploma en een medaille als aandenken aan deelname aan het evenement met de naam van een Rotterdams sporticoon, die de wereld in 1936 verbaasde.
 
Gratis aanmelden via www.riemastenbroekmemorial.nl