Inschrijving Grand Prix gesloten

Rotterdamse Sporticonen heeft de aanmelding voor de tweede Robert Doornbos Grand Prix gesloten. Na de uitzending van vrijdagavond bij Ziggo, waarin de eerste Rotterdammer in de Formule 1 vertelde over het evenement op zaterdag 12 en zondag 13 oktober in Ahoy, kwamen zo veel reacties binnen dat het maximaal aantal beschikbaar plaatsen voor de Robert Doornbos Grand Prix tijdens de autobeurs 100% Auto Live is ingevuld.
 
Het evenement voor autoliefhebbers wordt georganiseerd door 402 Automotive. Het bedrijf uit Brabantse Hoeven is al 20 jaar marktleider op het gebied van autobeurzen en -festivals. In 2018 nam de onderneming van Ronald van den Broek de organisatie van 100% Auto Live over van Ahoy. Een van de eerste beslissingen van 402 Automotive was om de Robert Doornbos Grand Prix van Rotterdamse Sporticonen te adopteren als goede doel van de beurs.
 
Porsche committeerde zich direct aan dit gebaar, waardoor Rotterdamse Sporticonen zondag 13 oktober in staat is om zeker 500 kinderen met een geestelijke, lichamelijke of sociale beperking naar het evenement in Ahoy te brengen. Dat zijn gehandicapte kinderen van Mytylschool De Brug. Blinde en slechtziende kinderen van de Visioschool en de kansarme kinderen van de scholen uit het Sociaal Pact plus de kinderen van Jarige Job.
 
Zij gaan zonder dag 13 oktober samen met de kinderen die zich hebben aangemeld de kans krijgen om in Ahoy te racen op het circuit en Robert Doornbos te ontmoeten. Voor alle kinderen die zich hebben aangemeld via de website geldt dat zij door een persoon mogen worden vergezeld. De door 402 Automotive beschikbaar gestelde toegangskaarten vertegenwoordigen een waarde van 20 euro en worden bij aankomst in Ahoy uitgereikt.