Ook Schotse judoka naar Classic

Belgie en Engeland. Kan het voor de vierde Deborah Gravenstijn Classic nog verder? Jazeker, Schotland is het antwoord. Lexi Buchanan gaat de voorlopig de grootste afstand afleggen naar het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch zilver en brons op zaterdag 1 februari 2020.

Lexi Buchanan lijkt overigens niet de enige Schotse die naar Nederland gaat komen. Haar club is op dit moment bezig om te kijken of ze een compleet team kunnen afvaardingen naar de leukste, gratis en meest roze judodag van ons land. Daarmee wordt het evenement van Rotterdamse Sporticonen steeds groter en internationaler.

Maar ook uit eigen land blijft de belangstelling voor de Deborah Gravenstijn Classic groeien. Op de lijst met deelnemers voor het grootste meisjestoernooi van ons land debuteren bijvoorbeeld ook de zusjes Gertina en Janieke van Winkoop van Bouwsport Ermelo.

Rotterdamse Sporticonen biedt meisjes van vier tot en met twaalf jaar op de Deborah Gravenstijn Classic een clinic plus een toernooi in poulevorm. Elke deelnemer ontvangt een roze band en wordt ingedeeld op basis van leeftijd en gewicht met de intentie om tijdens het evenement zo veel mogelijk tijd op de tatami door te brengen. De dag wordt iedere deelnemer afgesloten met een medaille met roze lint.