Intertnationaal tintje vierde Jan Boskamp Cup

Ook de vierde editie van de Jan Boskamp Cup bij HOV/DJSCR krijgt op zaterdag 5 september wederom een internationaal tintje. Het Belgische FC Metropole United werd voor het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de voormalige speler van HOV en Feyenoord aangemeld door David van Loon.

Aan de tweede editie van de Jan Boskamp Cup deed al BX Brussels mee. FC Metropole United komt uit Antwerpen. De Belgen brengen het totaal aantal deelnemers aan onder 7 jaar toernooi aan de rand van het Kralingse Bos op 14 teams. Het levende eerbetoon aan de meest objectieve voetbalanalist van de lage landen voor de jongste jeugd wordt gespeeld volgens de formule 4 tegen 4, zonder scheidsrechter.

De eerste twee edities van de Jan Boskamp Cup werden gewonnen door het Rotterdamse VOC, dat opvallend genoeg nog ontbreekt op de deelnemerslijst. De derde editie in 2019 werd na de finale tussen Drechtstreek en Katwijk gewonnen door de club uit het Vissersdorp. Op de lijst met aanmeldingen voor het grootste -7 toernooi van ons land staan naast twee teams van Katwijk, Drechtstreek nu dus ook FC Metropole United.

Maar op die lijst staan ook ook Papendrecht, voetbalschool Next Genration, het Boskoopse Floreant, SV Oosterheem uit Zoetermeer, Bleiswijkse Soccer Boys, Ouderkse Spirit en Rotterdamse Besiktas en thuisclub HOVDJSCR. De Jan Boskamp Cup is na de voetballoze periode de eerste optie om direct veel wedstrijden te spelen.