Meisjes DESTO -11 terug naar Kevin Strootman Cup

De -11 meiden van DESTO gaan op zondag 13 september de strijd aan op de vierde editie van de Kevin Strootman Cup. De club uit Utrecht is deelnemer nummer veertig en tot op heden het enige meisjesteam op de lijst van het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de middenvelder van Olympique Marseille en Oranje.
 
DESTO is een van de 26 door de KNVB aangewezen ontwikkelingsprogramma’s voor meisjes en vrouwen van de KNVB. De club uit Utrecht maakt daardoor geen onderscheid tussen meisjes en jongens met als gevolg een jeugdbeleid en een selectiebeleid. Dit wel met in acht name van de fysieke verschillen tussen jongens en meisjes. Maar afgezien daarvan wordt bij DESTO in facilitieten en organisatie geen onderscheid meer gemaakt tussen meisjes en jongens.
 
De -11 van DESTO is op de deelnemerslijst van de vierde Kevin Strootman Cup op sportpark Nieuw Terbregge bij de amateurs van Sparta deelnemer nummer veertig. Er kwamen deze week ook aanmeldingen binnen van de stadgenoot van DESTO, de -11 van DVSU, het Dordtse EBOH, De Betrokken Spartaan (de maatschappelijke tak van Sparta) en BFC uit Bussum. Veertig teams betekent dat er nog veertien plekken te vergeven zijn tot het maximum van 54 teams.
 
DESTO was overigens met de -11 meisjes ook in 2019 deelnemer op de derde Kevin Strootman Cup. Gratis aanmelden kan via de website van Rotterdamse Sporticonen www.rotterdamsesporticonenn.nl/evenementen