Jiritsu grootste deelnemer DGC

Jiritsu is een in klap de grootste deelnemer aan de vierde Deborah Gravenstijn Classic geworden. De Groningen judoschool van Michel Nijenhuis komt zaterdag 1 februari 2020 met maar liefst achttien meisjes naar het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch brons (Athene 2004) en zilver (Beijing 2008).

Ook in februari van dit jaar overbrugden de ouders en trainers van Groningse meisjes al meer dan 600 kilometer om deel te nemen aan het leukste, gratis en meest roze meidentoernooi van ons land. Door de aanmelding van het Groningse Jiritsu is het aantal deelnemers aan de vierde Deborah Gravenstijn Classic over de 300 meisjes heen gegaan.

Het tweede gratis evenement van Rotterdamse Sporticonen in 2020, na de Leontien van Moorsel Ride in Ahoy, is een judo-experience. Doelstelling is om meisjes van vier tot en met twaalf jaar zo lang mogelijk op de mat te hebben. Dat betekent een clinic onder leiding van Deborah Gravenstijn en wedstrijden in poulevorm.

Iedereen begint de dag met een roze band en wordt op basis van leeftijd en gewicht ingedeeld in poules om zo veel mogelijk wedstrijden te hebben gehad voordat de medailles aan roze lint worden uitgereikt. Voor de winnaars is er in samenwerking met Matsuru het inmiddels vermaarde roze judopak.