MHC Goes eerste aanmelder FMdMC

Een Rotterdammer blijft een Rotterdammer. Ook al woont hij niet meer in de Maasstad, omdat hij voor zijn baan bij VNONCW naar Goes verhuisde. Een echte Rotterdammer blijft ook in Zeeland een Spartaan in hart en nieren en blijft dus de thuiswedstrijden op het Kasteel bezoeken. En echte Rotterdammer houdt altijd en overal het Rotterdam-gevoel. En dus ook het gevoel bij de iconen van zijn stad.

Cees Pille gaf daarom het hockeyteam van zijn dochter Bregje (midden met bril) op voor de vierde Fatima Moreira de Melo Cup op 6 september 2020. Mixed Hockeyclub Goes is daarmee het eerste team op het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch goud, zilver en brons bij haar oude club HC Rotterdam.

Na de 28-2 monsterzege van Goes van zaterdag op de meisjes van Schouwen-Duiveland meldde de oud-voorzitter van Rotterdam Basketbal het team van zijn dochter aan voor de leukste en gratis hockeydag van ons land. Goes is naast de eerste aanmelder voor de vierde editie in 2020 ook de eerste Zeeuwse hockeyclub die naar Rotterdam komt voor deelname aan de Fatima Moreira de Melo Cup.

Dit jaar deden er bijna vijftig eerste en tweedejaars E-jeugdteams (jongens en meisjes) mee aan het toernooi, waaronder vijf school- en een wijkteam. Samen met HC Rotterdam wil Rotterdamse Sporticonen het toernooi in 2020 nog verder door laten groeien.