Joost Luiten Classic verplaatst naar 2021

Rotterdamse Sporticonen heeft besloten dit jaar geen Joost Luiten Classic te organiseren. In een periode van Corona en kostenbeheersing heeft het bestuur van de Rotterdamse stichting met ANBI-status de afweginig gemaakt tussen veiligheid en kosten aan de ene kant en plezier van kinderen aan de andere kant.

Gegeven het nog beperkt aantal aanmeldingen voor het levende eerbetoon aan de negenvoudig beste golfer van ons land, is besloten om na overleg met golfcentrum Seve, de Nederlandse Golffederatie en de Joost Luiten Foundation om het evenement op zaterdag 26 september geen doorgang te laten vinden. Het golfevenement voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar keert in 2021 weer terug op de kalender.

Eerder werden in juni door Corona reeds vier evenementen van op de kalender van negentien van Rotterdamse Sporticonen geschrapt. De Coen Moulijn Memorial Cup, Stefan de Vrij Cup, Nelli Cooman Mile en de Robert Eenhoorn Classic. De Fatima Moreira de Melo Cup werd na overleg met hockeyclub Rotterdam verplaatst van 6 september naar 24 oktober.