Para jeugdselectie op Jolanda Paardekam Classic

De nationale jeugdselectie van het paratafeltennis is op zondag 1 november weer actief op de vierde editie van de Jolanda Paardekam Classic. De Oranje-jeugd fungeert op het levende eerbetoon aan de Rotterdamse Paralympisch kampioene tafeltennis van Barcelona 1992 als voorbeeld voor kinderen met een geestelijke, visuele of lichamelijke handicap.

De vierde Jolanda Paardekam Classic wordt wederom gehouden in de hal van de Rotterdamse korfbalvereniging WION, waar in maart van dit jaar ook de Dirk Kuyt Cup werd gehouden. De leukste tafeltennisdag voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar, met een beperking, wordt bovendien ingevuld door een samenwerking met MJ tafeltennis.

Zij hebben verschillende spelvormen en speciale tafels in hun aanbod om ook kinderen met motorische of geestelijke beperking kennis te laten maken met tafeltennis. En de beide mannen van MJ tafeltennis verzorgen ook weer een demonstratie, die kinderen laat zien wat er allemaal met een batje en balletje mogelijk is.

De Jolanda Paardekam Classic wordt net als bij de Dirk Kuyt Cup voor de kinderen met een beperking en wordt na de medailleceremonie afgesloten met de pannenkoekenparade.