Kansen derde Robert Doornbos GP stijgen

De kansen voor de derde editie van de Robert Doornbos Grand Prix stijgen nu berichten doorsijpelen dat het kabinet de regels voor het maximum aantal mensen voor een samenkomst per 1 juli zal versoepelen. De voorwaarde van anderhalve meter afstand blijft echter wel gelden.
 
Er wordt zelfs al gespeculeerd over voetbalwedstrijden met supporters per september. Ahoy Rotterdam heeft becijferd dat er 2500 mensen op basis van de anderhalve meter-regel een concert of bijeenkomst in het complex kunnen bijwonen. Daardoor stijgen dus ook de kansen dat 402 Automotive de beurs 100% Auto Live van 23 tot en met 25 oktober in Ahoy kan organiseren.
 
De Robert Doornbos Grand Prix vormt een onderdeel van de grote autoshow die maar liefst zes hallen van het complex in Rotterdam bestrijkt. Het levende eerbetoon aan de eerste Rotterdammer in de Formule 1 is een trapautorace voor kinderen van de vier tot en met acht. Het evenement maakt het voor kansarme kinderen van basisscholen uit het Social Pact van Rotterdamse Sporticonen mogelijk om de beurs te bezoeken.
 
Anders vormt de prijs van een toegangskaart voor het kind en ouder(s) een te grote drempel. Tijdens de tweede editie van de Robert Doornbos Grand Prix werd tevens de eerste editie van de Sophia Grand Prix georganiseerd. Samen met de stichting Vrienden van.. en Dag met een lach werden 150 patiënten van het Rotterdamse kinderziekenhuis in 150 speciale auto naar 100% Auto Live gebracht en vervolgens weer terug naar het Sophia.
 
Doelstelling om ook dit jaar met respect van alle regels en extra maateregelen om de Sophia GP weer te regelen.