Kon. Wilhelminaschool elfde school in Social Pact

De Koningin Willhelminaschool treedt toe tot het sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen. De school van directeur Sibel Taslicukur en gymnastiekdocent Rob de Vlaming is daarmee de elfde onderwijsinstelling in Rotterdam die met de stichting met ANBI-status gaat samenwerken om kansarme kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar kansrijk te maken.
 
Rotterdamse Sporticonen zet zich met de namen van negentien vermaarde Rotterdammers in om kinderen met een geestelijke, lichamelijke of sociale beperking een zetje in de goede richting te geven. Dit door clinics bij clubs te verzorgen om het kind zo gelijkwaardig te maken aan kinderen voor wie sport de normaalste zaak van de wereld is. De doelstelling is om deze doelgroep binnen de Maasstad (vier op de tien kinderen) vervolgens met steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur lid te maken van een vereniging.
 
De Koningin Wilhelminaschool is een onderwijsinstelling in de wijk Crooswijk. De kinderen van Taslicukur en De Vlaming gaan met ingang van volgende week clinics volgens in de aanloop naar deelname aan de Jan Boskamp Cup op 5 september bij HOV/DJSCR en de Fatima Moreira de Melo Cup op 6 september bij HC Rotterdam.
 
Rotterdamse Sporticonen bestuurslid zal er met zijn bedrijf Klupp Sportswear voor zorgen dat de teams van de Koningin Wilhelminaschool een eigen outfit krijgen.