Ook De Wilgenstam lid Social Pact

Ook De Wilgenstam sluit zich aan bij het Social Pact van Rotterdamse Sporticonen. De basisschool van directeur Jos van Adrichem in de Rotterdamse wijk Schiebroek is daarmee de twaalfde onderwijsinstelling die gebruikt maakt van de mogelijkheid om haar kinderen via clinics en evenementen met de naam van negentien Rotterdamse iconen kennis te maken met sport.

Doelstelling van Rotterdamse Sporticonen is om kansarme kinderen kansrijk te maken door ze zaken aan te reiken die voor andere kinderen de gewoonste zaak van de wereld zijn. Met steun van het Jeugdfonds Sport en Cultuur kunnen kinderen zelfs doorstromen naar verengingen, omdat de mogelijkheid wordt geboden om de contributie voor ze te voldoen.

De Wilgenstam is met driehonderd leerlingen, gesitueerd in de omgeving van Melanchthon voor voortgezet onderwijs en lid van het Onderwijs Platform van Rotterdamse Sporticonen. De basisschool van Jos van Adrichem begint overigens vrijdag direct met hockeyclinics bij HC Rotterdam als voorbereiding op deelname aan de school- en wijkpoule van de Fatima Moreira de Melo Cup op zondag 6 september bij HC Rotterdam.