Kennismakingsgesprek met De Bergkristal

1+1=3. Krachten en kennis bundelen is meer dan alleen sinds 1 december door dezelfde voordeur binnen komen en een kantoor te delen. Dus gaan de Giovanni van Bronckhorst Foundation en Rotterdamse Sporticonen in 2021 nog hechter samenwerken binnen dezelfde doelgroep: kansarme kinderen in de Maasstad die door een steuntje in de rug door onderwijs of sport kansrijk worden.
 
Rotterdamse Sporticonen begon in november 2017 met steun aan kansarme kinderen in haar stad na een bezoek aan De Bergkristal, een basisschool voor bijzonder onderwijs. Van Jonathan de Heer en Philip Pietermaat werd geleerd dat veertig procent van de kinderen van vier tot en met twaalf jaar in Rotterdam onder de armoedegrens leven. Dat er scholen zijn zoals De Bergkristal waar zeventig procent van de kinderen zonder ontbijt naar school komen, waardoor de onderwijsinstelling noodgedwongen taken van het gezin overneemt in het belang van het kind.
 
Logisch dus dat Rotterdamse Sporticonen de Giovanni van Bronckhorst Foundation als partner in het Social Pact als eerste aan De Bergkristal ging voorstellen. Zij geven kinderen een zetje in de rug via hun huiswerkproject SV Gio. Mensen met een groot hart voor kansarme kinderen hebben een aan een half woord voldoende om elkaar te snappen. Dus was er direct een klik tussen Jonkhart, Pietermaat en De Heer. De koffie en boterletter deed de rest.
 
In januari wordt de kennismaking opgevolgd door een tweede gesprek op het kantoor van de Giovanni van Bronckhorst Foundation en Rotterdamse Sporticonen.