Verhuizing zonder afscheid van Maassilo

Het is de wet van Hans Borst. Het voormalige directielid van Spido overleed bijna elf jaar geleden. Zijn credo was “ex-werknemer is voor mij geen ex-relatie.” Dus bleef Borst mensen uit het netwerk die waren vertrokken, hun functie hadden neergelegd of met pensioen waren gegaan nog minstens twee jaar uit op bijeenkomst van het rondvaartbedrijf dat met zijn dood een deel van haar ziel verloor.

Rotterdamse Sporticonen leverde deze week de sleutels in van het kantoor in de Maassilo. Door de steeds hechtere 1+1=3 samenwerking met de Giovanni van Bronckhorst Foundation is de Piekstraat het nieuwe onderkomen geworden. Een volgend hoofdstuk, maar zonder afscheid van de voorgaande. Bij oprichting van Rotterdamse Sporticonen werd midden op straat voor de Maassilo kennis gemaakt met Richard van Beusekom. Na vijf minuten werd met de directeur een deal tot samenwerking gesloten. Zonder zwaar contract. Op z’n Rotterdams, compleet met de opmerking dat we het zo gaan doen en een stevige handdruk.

Afscheid nemen van de Maassilo is dus geen ‘dag’, maar een ‘tot ziens’. Dus geen aangetekende brief met een kille opzegging, maar een bos bloemen en een warm woord van dank. Eindigend met ‘tot snel’. Precies volgens de wet van Hans Borst. Maassilo blijft daarom ook partner van Rotterdamse Sporticonen. Er wordt in 2021 snel bekeken hoe de Bep van Klaveren Memorial weer in de Maassilo kan worden georganiseerd.