Rotterdamse Sporticonen verhuist naar Piekstraat

Verhuisbericht. Met dank aan de helden van STOED is Rotterdamse Sporticonen niet meer te vinden in de Maassilo, maar aan de Piekstraat. De stichting met ANBI-status begon bij oprichting in het industrieel erfgoed van Richard van Beusekom aan de Maashaven Zuidzijde.
 
Dat werd ook de locatie van de Bep van Klaveren en het vaste punt voor stagiaires van Albeda en Hogeschool Rotterdam. Naar volle tevredenheid, vooral ook door de goede bereikbaarheid met de metro en het industriële karakter van het gebouw met uitzicht op de Maashaven en nieuwbouw aan de Rijnhaven.
 
Maar door de steeds hechtere samenwerking met de Giovanni van Bronckhorst Foundation in het Social Pact kwam Rotterdamse Sporticonen steeds vaker op het kantoor aan de Piekstraat. Aan de overkant van de straat zit bovendien House of Esports dat dit jaar toetrad tot het Social Pact. Zo ontstond het gevoel en idee om letterlijk dichter bij elkaar te kruipen. Dus werd besloten om per 1 december afscheid te nemen van de Maassilo en naar vijf jaar naar de Piekstraat te verhuizen.
 
Met een brok in de keel moest dat aan Richard van Beusekom worden gemeld en vervolgens moest het kantoor worden verhuisd. Dat is bij Rotterdamse Sporticonen niet alleen bureaus en stoelen, maar ook alle reclameborden, vlaggen, reclamedoeken en ander materiaal dat op de evenementen wordt gebruikt. De stichting met ANBI-status kan gelukkig altijd terugvallen op mensen van STOED die bij elk evenement als stille krachten ook verantwoordelijk zijn voor de op- en afbouw. Niet altijd zichtbaar in persoon, maar als waardevolle krachten niet weg te denken.
 
Na twaalf uur schuiven, inpakken, sjouwen en zweten zat de klus erop. Tot ziens Maassilo, Goede morgen Piekstraat. Een bladzijde is bij Rotterdamse Sporticonen omgeslagen en een nieuw hoofdstuk begint.