Kootstra rijdt 400 kilometer voor Raemon Sluiter Open

186 kilometer. Heen en ook weer terug. Vico Kootstra gaat bijna op zondag 13 december bijna 400 kilometer afleggen deel te kunnen nemen aan de vierde editie van de Raemon Sluiter Open. Het elfjarige lid van LTC Steenwijk is de laatste aanmelder op de lijst voor de leukste en gratis tennisdag van ons land op de vier binnenbanen van Lake 7 aan de rand van Rotterdam.
 
LTC Steenwijk is te vinden in Tuk, een dorp in Overijssel met iets meer dan 2000 inwoners. Kootstra is een van de 350 leden van de bijna honderdjarige tennisclub. Op dit moment is hij een van de bijna dertig aanmelders voor het tennisevenement met de naam van de voormalige nummer 43 van de ATP ranglijst. Daar komen in de maanden oktober en november veel kansarme kinderen bij van de twintig scholen uit het Social Pact van Rotterdamse Sporticonen.
 
Zij krijgen in samenwerking met de opleiding tennisleraar van Albeda Sport en Flip van Betuw van TennisExperience 7 vier clinics op de binnenbanen van Victoria. Dit om deze doelgroep van vier tot en met twaalf jaar in contact te brengen met deze tak van sport, die voor kansarme kinderen vaak te duur is om te beoefenen.
 
Zij krijgen in samenwerking met de opleiding tennisleraar van Albeda Sport en Flip van Betuw van TennisExperience 7 clinics op de binnenbanen van Victoria. Dit om deze doelgroep van vier tot en met twaalf jaar in contact te brengen met deze tak van sport die voor kinderen vaak te duur is om te beoefenen.
 
Rotterdamse Sporticonen probeert met de vier clinics, die worden afgesloten met deelname aan de Raemon Sluiter Open, kansarme kinderen over de drempel van een tennisclub te helpen. Daar kunnen ze met financiele steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur net als Vico Kootstra in Tuk lid kunnen van een verenging.
 
Zo wil Rotterdamse Sporticonen samen met het JeugdFonds Sport en Cultuur alle kansarme kinderen in de Maasstad kansrijk maken. Gratis aanmelden voorde Raemon Sluiter Open kan via de website www.raemonsluiteropen.nl