Lommerijk omgetoverd tot Winter Lommerland

Lommerijk en directeur Monique Delfgauw stalen deze zomer het groene hart van Rotterdamse Sportionen door ondanks de sluiting van de horeca door Corona toch iets te bedenken voor kinderen in de Maasstad die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. “Omdat er altijd mensen zijn die het nog slechter hebben,” was het antwoord van Delfgauw. “Zeker als het kinderen betreft moet je niet wegkijken.”
 
Nu kijkt Rotterdamse Sporticonen bewust naar partner Lommerijk. Ondanks de tweede lockdown blijft het bedrijf van Delfgauw aan de Straatweg creatief om zo de Corona-crises door te komen. Na het ‘Terras in het gras’ in de zomermaanden is Lommerijk vanaf 20 november omgetoverd tot Winter Lommerland. Een take away voor kerstomen, stampotten en winterse soepen.
 
.“Ik vind het in deze tijd, waarin we nagenoeg dicht zijn door corona, belangrijk om met het team steeds te kijken naar creatieve ideeën, waardoor gasten toch nog een beetje van Lommerrijk kunnen genieten,” aldus Delfgaauw, “dat is waarom we voor de komende maanden Winter Lommer Land hebben bedacht.” Vanuit 180.Earth, een organisatie in Malawi, kwam daarbij via een zakelijke collega eveneens het idee om een actie op te zetten; hierdoor zijn er de komende maanden kerstbomen te koop bij Winter Lommer Land.
 
Voor elke kerstboom die in Winter Lommer land verkocht wordt, wordt er in Malawi een boom geplant. De bomen worden geplant door 180.Earth; een in Nederland geregistreerde stichting met ANBI status.Winter Lommer land leent zich ook goed voor alternatieve bedrijfsuitjes; werkgevers kunnen hun medewerkers een voucher geven om zeven dagen per week een kerstboom uit te kiezen met daarbij voor twee of meer personen een lekkere wintermaaltijd.