Maasland via clinics lid van judoclub Kimaita

Iedereen kansrijk in Rotterdam. Dus ook Amy Maasland. De leerling van De Bergkristal deed in januari van dit jaar mee met de vier judoclinics voor scholen uit het Social Pact in de aanloop naar deelname met 750 andere meisjes van vier tot en met twaalf aan de vierde Deborah Gravenstijn Classic in sporthal de Wilgenring in Rotterdam.
 
De clinics voor De Bergkristal werden gegeven door Peter van der Sluis (rechts) van Kimaita. En ondanks dat Maasland heel enthousiast was, was de stap naar een lidmaatschap van de judoschool in de wijk Schiebroek toch groot. Maar met steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur die de contributie voor haar voldoet, besloot de leerling van De Bergkristal om zich aan te sluiten bij de club van Peter van der Sluis.
 
Van Rotterdamse Sporticonen kreeg Maasland samen met haar vader (met pet) op school het Matsuru-judopak dat ze al tijdens de clinic nad mogen gebruiken cadeau, waardoor er geen extra kosten hoefden te worden gemaakt om op de mat te komen. Het nieuwe jeugdlid van Kimaita traint inmiddels tweemaal per week, waardoor ze in februari 2021 niet meer als leerling, maar als judoka zal deelnemen aan de vijfde Deborah Gravenstijn Classic op 6 februari 2021.