Rotterdamse Sporticonen feliciteert Doornbos

Rotterdamse Sporticonen feliciteert haar icoon Robert Doornbos. De eerste Rotterdammer in de Formule 1 blaast vandaag 39 kaarsjes op de verjaardagtaart uit.
 
Doornbos was in 2006 ook de eerste Nederlander in de auto van Red Bull Racing. Daarvoor reed hij voor Minardi in de Formule 1. De geboren Rotterdammer was als coureur verder actief in de Champ Car World Series, A1 GP, Indy Car Series en Superleague Formula. Tegenwoordig is Doornbos vooral bekend als analist van de Formule 1 bij Ziggo.
 
Rotterdamse Sporticonen moest vorige week helaas het besluit nemen om het evenement met de naam van Robert Doornbos te schrappen uit de kalender van 2020. De Grand Prix op de beurs 100% Auto Live in Ahoy was in het weekeinde van 24 en 25 oktober voor de stichting met ANBI-status een te groot risico in verband met de deelname van 150 patiënten in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar van het Sophia Kinderziekenhuis.
 
In 2021 keert de Robert Doornbos Grand Prix net als de eerder geschrapte Coen Moulijn Memorial Cup, Stefan de Vrij Cup, Nelli Cooman Mile en Robert Eenhoorn Classic weer terug op de kalender voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar.