OMHC debuteert in Fatima Moreira de Melo Cup

OMHC gaat zondag 6 september bij HC Rotterdam debuteren in de vierde editie van de Fatima Moreira de Melo Cup. De club uit de Rotterdamse wijk Ommoord ontbrak op de eerste drie edities van het levende eerbetoon aan de ex-speelster van HC Rotterdam en winnares van Olympisch goud, zilver en brons.
 
Maar na een gesprek met de nieuwe jeugdvoorzitter Jos van Eck volgde de belofte dat de Ommoordse Mixed Hockey Club zou gaan deelnemen aan het grootste en meest inclusieve E-jeugd toernooi van ons land. Danielle Kruining schreef de meisjes van de club in, waardoor ook zij in het hockeystadion aan de Hazelaarweg in Rotterdam gaan meestrijden om de Cup met de grote oren.
 
Die beker staat nu nog te pronken in het clubhuis van Leonidas dat het toernooi in 2019 bij de meisjes won. Na de aanmelding van OMHC is HC Delfshaven de enige Rotterdamse hockeyclub die nog ontbreekt op de lijst met deelnemende teams in de afgelopen drie jaar.
 
Compleet met de wijk- en schoolteams lijkt de vierde editie van de Fatima Moreira de Melo Cup uit te gaan komen op meer dan veertig teams. En nieuwe recorddeelname, nadat de Jan Boskamp Cup, die een dag eerder bij HOV/DJSCR wordt gehouden, ook al boven de dertig teams gaat uitkomen. Dat betekent ruim zeventig teams in het eerste weekeinde van september aan de start.
 
Op beide evenementen stromen schoolteams door het toernooi. Kinderen die door hockey gegrepen zijn in dit traject kunnen zelfs met steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur lid worden van een van de zes Rotterdamse hockeyclubs, omdat de contributie door het Fonds wordt vergoed. Zo wordt kansarm in Rotterdam ook kansrijk.