Ontbijt met SV Gio en Business Netwerk Rijnmond

Rotterdamse Sporticonen gaat samen met de Giovanni van Bronckhorst Foundation en Business Netwerk Rijnmond in het eerste kwartaal van 2021 een groot ontbijt organiseren op het kantoor van beide stichtingen aan de Piekstraat in Rotterdam.
 
Wanneer Corona het toelaat zal de datum van de bijeenkomst naar de partners van alle de drie partijen worden gecommuniceerd.
Business Netwerk Rijnmond is de organisatie van Steven Corijn en Marjan van Berkel heeft Rotterdamse Sporticonen als drie jaar als charity partner in haar bestand zitten. Mede door hun platform werden samenwerkingen aangegaan met de High Five Foundation in Dordrecht en Lommerijk en Dok’99 in Rotterdam.
 
Marjan van Berkel leerde tijdens de bijeenkomst aan de Piekstraat ook de doelstellingen van de Giovanni Van Bronckhorst Foundation via Jacqueline Jonkhart (l) kennen. Met Hogeschool Rotterdam-student Rasid Sabljica (r) aan tafel ontstond het idee voor een gezamenlijk idee in het pand op Rotterdam-Zuid pal tegenover de fabriek van Laxaflex-fabrikant Hunter Douglas. Van Berkel verwees in het gesprek naar BNR-lid Monique Delfgauw die ondanks de sluiting van haar beide zaken aan de Straatweg toch oog had voor armoede bij Rotterdamse kinderen.
 
In de Maasstad leven vier op de tien kinderen op of onder de armoedegrens. Er zijn basisscholen waar zeventig procent van de kinderen daardoor zonder ontbijt aan de dag beginnen. De sportparticipatie in Rotterdam ligt onder het landelijk gemiddelde, met een 46-ste plaats in de top 50 van grote steden in ons land. Bovendien verlaten kinderen op Rotterdam-Zuid gemiddeld een onderwijsniveau lager de basisschool dan aan de andere kant van de Maas. Cijfers die ook Marjan van Berkel (foto midden) deden schrikken.