Oufkir naar Giovanni van Bronckhorst Cup

Rotterdamse Sporticonen is er voor iedereen van vier tot en met twaalf jaar. De stichting met ANBI-status laat op haar evenementen alle kinderen van basssscholen toe. Geen beperking voorwaarden vooraf, anders dan een leuke dag en veel plezier beleven.
Dat geldt dus ook kinderen met een beperking. Zij worden door Rotterdamse Sporticonen overal toegelaten tot de individuele evenementen. Kinderen van Mytylschool De Brug en de Visioschool voor blinde en slechtziende kinderen waren in de afgelopen jaren al actief op de Deborah Gravenstijn Classic, Dirk Kuyt Cup, Leontien van Moorsel Ride, Nelli Cooman Mile, Raemon Sluiter Open en Jolanda Paardekam Classic. Aan deze lijst wordt met ingang van 2021 de Giovanni van Bronckhorst Cup aan toegevoegd.
Saifeddine Oufkir meldde zich met een briefje op Mytylschool De Brug bij gymnastiekjuf Karin Wijntjes aan voor het evenement met de naam van de oud-speler en trainer van Feyenoord waarop onder meer FIFA 21 wordt gespeeld. Rotterdamse Sporticonen organiseert het evenement samen met de partners in het Social Pact, de Giovanni van Bronckhorst Foundation en House of Esports. Zij delen het gevoel van Rotterdamse Sporticonen dat elk kind in de Maasstad kansrijk moet worden gemaakt. Met onderwijs en sport als middel.