Onze Wereld in Sociaal Pact

Onze Wereld is de zesde basisschool in het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen. De onderwijsinstelling in de Rotterdamse wijk Alexanderpolder schuift aan bij De Bergkristal, Meester Schats Noord, Prinses Margrietschool, Meester Schats Zuid en Van Heuven Goedhartschool. Rotterdamse Sporticonen ging in gesprek met Onze Wereld op advies van haar onderwijsadviseur Monique van Putten (foto tweede van rechts).
 
In overleg met Mandy Leenpoel (foto rechts) van het Jeugdfonds Sport en Cultuur werd met Jeroen Muijser en Jeroen Mulder (foto links) van Onze Wereld besproken welke kansen er liggen om kansarme kinderen vanuit de school kansen te bieden in een programma van Rotterdamse Sportionen van viermaal trainen bij een club in de buurt en dan afsluiten met deelname aan een evenement van Rotterdamse Sporticonen in die tak van sport.
 
Doelstelling van Rotterdamse Sporticonen is om kansarme kinderen met steun van het Jeugdfonds Sport en Cultuur zo een zetje te geven richting lidmaatschap van een vereniging indien dat thuis om financiële redenen niet mogelijk blijkt te zijn. Volgens Muijser en Mulder is de Alexanderpolder zeker niet de armste wijk van Rotterdam, maar wel een met veel verborgen armoede. Om die reden kijkt het duo uit naar de samenwerking met het Jeugdfonds Sport en Cultuur en Rotterdamse Sporticonen, waarvan hun kinderen gaan profiteren.
 
Net als de kinderen van de vijf andere basisscholen in het Sociaal Pact. De eerste activiteit waar Onze Wereld mogelijk al aansluit is de Raemon Sluiter Open op zondag 8 december bij Lake 7 aan de rand van Rotterdam. Het levende eerbetoon aan de voormalige nummer 46 van de wereld is het laatste van in totaal achttien gratis evenementen voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar van Rotterdamse Sporticonen in 2019.