Ook 27-ste Bep van Klaveren Memorial geschrapt

Het bestuur van Rotterdamse Sporticonen heeft op basis van de nieuwe Corona-maatregelen van het kabinet Rutte besloten om de 27-ste editie van de Bep van Klaveren Memorial te schrappen. Er bleef voor de stichting met ANBI-status door de nieuwe lock-down weinig over dan het levende eerbetoon aan de Olympisch kampioen van Amsterdam 1928 geen doorgang te laten vinden.
 
Daarmee wordt een van de oudste sporttradities van de Maasstad helaas onderbroken. De Bep van klaveren Memorial stond voor 21 november op de kalender van de Maassilo in Rotterdam. ‘De Bep’ zoals de Memorial door Rotterdammers werd gedoopt, is al het tiende evenement van Rotterdamse Sporticonen waar dit jaar noodgedowngen een streep door heen moet.
 
Het bestuur van de stichting hoopt 2020 op zondag 13 december alsnog wat sportieve glans te kunnen geven met de vierde editie van de Raemon Sluiter Open op de vier binnenbanen van Lake 7 in Rotterdam. Rotterdamse Sporticonen heeft deze ochtend grondlegger van de Memorial Aad Veerman en zijn familie geïnformeerd over het slechte nieuws. Veerman verblijft sinds januari in zorgtehuis Aafje in de Rotterdamse wijk Kralingen. In de huiskamer van de zijn afdeling binnen de instelling staat een foto van hem en de Dutch Windmill.
 
De gewezen Rotterdamse ondernemer die de eerste tien edities van de Memorial net als het standbeeld zelf financierde keek erg uit naar het eerbetoon van zijn grote idool. Samen met de Coen Moulijn Memorial Cup vormde de Bep van Klaveren Memorial in 2016 de basis voor de oprichting van stichting Rotterdamse Sporticonen.