Robert Doornbos op Sinterklaasfeest Sophia

Het rijtje van evenementen van Rotterdamse Sporticonen dat niet door gaat is inmiddels groter dan de lijst die in 2020 van dagen voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar die wel door zijn gegaan. Dat weerhoudt de stichting met ANBI-status er echter niet van om te blijven nadenken over zaken die het leven van kinderen verrijken.
 
Dus als er dan geen Robert Doornbos Grand Prix tijdens de beurs 100% Auto Live in Ahoy mogelijk is, dan is er misschien wel een ander autofeest voor kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis mogelijk. Samen met de Vrienden van… van Arthur Bouw (foto) en Dag met een Lach van Jacco Brand en Annelies Blom van het Sophia Kinderziekenhuis heeft Rotterdamse Sporticonen besloten om zich op 4 december in te gaan zetten voor een groot Sinterklaas feest voor de patiënten van het Sophia.
Natuurlijk is er de vrees dat de overheid vanavond besluit om de regels voor het tegen gaan van de Corona-pandemie te zullen verscherpen. Maar alle partijen gaan daarna weer bekijken of het toch mogelijk is om 4 december voor kinderen van het Sophia extra feestelijk te maken. Niet alleen met Sinterklaas en roetveegpieten, maar ook met speciale pakjeswagens en Robert Doornbos.
 
Het Rotterdamse Sporticoon bedacht zich geen moment toen hij de vraag kreeg of hij aan de speciale Sinterklaas-actie van de drie stichtingen wilde meewerken. De eerste Rotterdammer in de Formule 1 maakte zijn agenda leeg met de opmerking: “voor zieke kinderen wijkt alles. De Vrienden van.. en Dag met een Lach hebben vorig jaar 150 kinderen van het Sophia op de Robert Doornbos Grand Prix een geweldige dag bezorgd. Dit is het leukste wat is voor iedereen terug kan doen. Kinderen cadeautjes uitdelen. Veel leuker gaat het niet worden. Nu alleen nog hopen dat we tegen die tijd alles volgens de Corona-regels kunnen organiseren.”