Raemon Sluiter Open sportieve afsluiter 2019

Rotterdamse Sporticonen sluit 2019 komende zondag 8 december sportief af met het achttiende en laatste evenement voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Net als in 2018 is de Raemon Sluiter het laatste gratis sportieve feestje voor 150 kinderen. Met of zonder beperking. Met of zonder ervaring. Met of zonder eigen rackets. Rotterdamse Sporticonen is een Goed Doel dat de iconen van de Maasstad gebruikt als voorbeeld voor kinderen.
 
Plezier is de rode draad op de evenement die kinderen van de basisschool-categorie moet inspireren om aan sport te blijven doen of juist te gaan doen. De Raemon Sluiter Open is bovendien een eerbetoon aan de voormalige nummer 43 van de wereld en finalist van het ABNAMRO World Tennis Tournament in zijn eigen stad. Sluiter wordt bij de clinic op de vier binnenbanen van Lake 7 aan de rand van Rotterdam bijgestaan door twaalf studenten van Albeda Sport.
 
En Expert Flip van Betuw (links), de eerste trainer van Sluiter, die de coordinatie van de clinic heeft. De studenten van Tom Verhoeven (rechts) waren eerder in de week al actief op een clinic voor twee scholen uit het Sociaal Pact, De Bergkristal en de Prinses Margrietschool. Op de derde Raemon Sluiter open worden daar ook kinderen met een beperking van Mytylschool De Brug aan toegevoegd.
 
De studenten van Tom Verhoeven waren eerder in de week al actief op een clinic voor twee scholen  uit het Sociaal Pact, De Bergkristal en de Prinses Margrietschool. Op de derde Raemon Sluiter open worden daar ook kinderen met een beperking van Mytylschool De Brug aan toegevoegd.  Zo wordt ook het laatste evenement van 2019 van Rotterdamse Sporticonen een dag waarop elk kind op zijn of haar niveau kan presteren en vooral plezier kan beleven. Precies de doestelling van de stichting met ANBI-status die daardoor ook alle 150 deelnemers met een medaille en tennisdiploma naar huis laat gaan.
 
De dag bij Lake 7 begint om 10.00 uur voor de leeftijdscategorie vier tot en met zeven jaar en eindigt om 12.00 uur. De leeftijdscategorie acht tot en met twaalf begint om 13.00 uur op de vier overdekte banen van het tennisparadijs aan de rand van de Zevenhuizerplas. Deze groep slaat haar laatste bal om 15.00 uur, waarna Rotterdamse Sporticonen het sportjaar 2020 op 5 januari begint met de Leontien van Moorsel Ride.