Ook trots op ‘niet-international’ Strootman

Rotterdamse Sporticonen is trots op haar iconen. En voor en tegenspoed. Dus niet alleen als ze worden geselecteerd voor het Nederlands elftal. Het Nederlands elftal speelt vandaag in Amsterdam de vriendschappelijke interland tegen Spanje. Zonder Kevin Strootman. Bondscoach Frank de Boer heeft de middenvelder niet geselecteerd, omdat hij bij zijn club Olympique Marseille te weinig aan spelen toe komt.
 
Daarmee komt er voorlopig een einde aan een periode van bijna tien jaar waarin Strootman bij het Nederlands elftal zat, met uitzondering van de periode dat hij als speler van AS Roma door een knieblessure maanden buiten spel stond. Strootman stroomde door van Oranje -19 en -21 naar het Nederlands elftal, waarvoor hij tot nu toe 46 interlands speelde. Als 20-jarige middenvelder debuteerde de bij Sparta gevormde Ridderkerker in 2011 tegen Oostenrijk. In dat jaar scoorde hij tegen Finland ook zijn eerste Oranje-doelpunt.
 
Strootman speelde niet op het EK 2012, miste door een knieblessure het WK van 2016 en ontbrak met Oranje op zowel het EK van 2016 en WK van 2018. Anders was het totaal van 46 interlands waarschijnlijk veel hoger uitgevallen. Maar international of niet Rotterdamse Sporticonen eert ook in 2021 Kevin Strootman als een van de voorbeelden van de Maasstad.