Ton Wickel en Hans Maaskant bezoeken Aad Veerman

Als je in een rolstoel in een verzorgingstehuis zit, is je leven niet zo heel spannend. Je ontbijt staat om 9.00 uur klaar. Je luncht om 12.00 uur en de avondmaaltijd wordt om 17.00 uur geserveerd. Je ziet vooral je familie en soms nog maar een paar vrienden. Zeker in het Corona-tijdperk, het virus dat vreemd genoeg voor veel mensen aanleiding is om juist niet op bezoek te komen omdat het gevaarlijk is.
 
Als voormalig zakenman, organisator van de Bep van Klaveren Memorial en sponsor van onder meer Excelsior was de agenda vroeger overladen met activiteiten, feestjes en etentjes. En als je langzaam uit beeld verdwijnt wordt je leven een stuk leger. Tenzij anderen dat af en toe inkleuren. Voormalig Rotterdams Nieuwsblad-journalist Hans Maaskant was al eens bij Aad Veerman bij Aafje in Kralingen op bezoek geweest. Toen beloofde hij oud-Excelsior-speler Ton Wickel mee te nemen.
 
Zo werd een gewone woensdag voor Veerman een kleine feestje. Hij kwam weer buiten, haalde met Wickel en Maaskant bij zijn oude café De Klapdeur koffie to go en reed vervolgens naar het standbeeld van zijn grote held Bep van Klaveren.
 
Met Wickel, ex-speler van onder meer Ajax, FC Utrecht ADO Den Haag en Excelsior, en Maaskant werd vooral over vroeger gesproken, want dat zit bij Veerman nog ongewist op de harde schijf. De sterke verhalen en anekdotes en vlogen over tafel deden Veerman zichtbaar goed. Twee uur maakten zijn dag weer goed. Kleine moeite, groot plezier.
 
Aad Veerman is vanwege zijn verdienste voor de Rotterdamse sportwereld lid van het Comite van Helden van Rotterdamse Sporticonen.