44 weken ‘Week van gehandicapte kind’

Het is de tweede week van november de week van het gehandicapte kind. In ons land hebben 100 duizend kinderen een beperking. Zij zitten bijvoorbeeld in een rolstoel of zijn verstandelijk gehandicapte. Ze kunnen niet horen of zien. Die handicap hebben ze vaak al vanaf hun geboorte en moeten daarmee leven.

Rotterdamse Sporticonen zet zich al vanaf de oprichting in voor kinderen met een beperking. De Jolanda Paardekam Classic en Dirk Kuyt Cup zijn op de kalender speciaal voor kinderen met een beperking. Andere evenementen zoals de Deborah Gravenstijn Classic, Joost Luiten Classic. Leontien van Moorsel Ride en Nelli Cooman Mile zijn echter ook open gesteld voor kinderen met een beperking. Daardoor heeft Rotterdamse Sporticonen de meest inclusieve kalender voor kinderen van basisscholen van vier tot en met twaalf jaar.

Bovendien maken de Visioschool voor blinde en slechtziende kinderen en Mytylschool de Burg voor kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking onderdeel uit van het Onderwijs platform van Rotterdamse Sporticonen. Zo hoopt de stichting met ANBI-status alle kinderen in de Maasstad kansrijk te maken. Door niet een week per jaar de aandacht op ze te richten, maar 44 weken per jaar buiten de vakanties om.